Hydrocephalus

I denne artikel vil vi nøje udforske emnet Hydrocephalus, analysere dets mange facetter og dets indvirkning på det moderne samfund. Hydrocephalus er et emne, der har fanget interesse hos akademikere, eksperter og den brede offentlighed på grund af dets relevans på forskellige områder af dagligdagen. Fra dens indflydelse på teknologi til dens indvirkning på interpersonelle relationer er Hydrocephalus blevet et emne, der fortjener en nøje og omhyggelig undersøgelse. Igennem denne artikel vil vi dykke ned i oprindelsen, udviklingen og konsekvenserne af Hydrocephalus med det formål at give en omfattende og opdateret vision om dette fascinerende emne.

Hydrocephalus
Klassifikation
Information
NavnHydrocephalus
Medicinsk fagområdemedicinsk genetik,
neuromedicin Rediger på Wikidata
Genetisk associationMPDZ, CCDC88C Rediger på Wikidata
SKSDG91
ICD-10G91
OMIM236600,
615219,
123155,
236635,
307000 Rediger på Wikidata
DiseasesDB6123 Rediger på Wikidata
MedlinePlus001571 Rediger på Wikidata
PatientplusHydrocephalus Rediger på Wikidata
MeSHD006849 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hydrocephalus (oldgræsk: ὑδροκέφαλον,[1] ὕδωρ = vand[1] og κεφαλή = hoved[1]) eller vand i hovedet er en sygdomstilstand, hvor der foreligger forstyrrelser i omsætningen af hjernevæske og hvor hjernens væskehulrum bliver udvidet. Det opstår, når 4. ventrikel mellem lillehjernen (Cerebellum) og hjernestammen (Truncus encephali) bliver forhindret i at lede cerebrospinalvæsken ud via aquaeductus mesencephali, hvilket øger det intrakranielle tryk. Hos børn, hvor kraniet endnu ikke er fuldt udvokset, ses det klinisk som er et forstørret hoved. Medfødt Hydrocephalus forekommer ved 6 ud af 1000 fødsler. Svarende til 300 tilfælde om året i Danmark.

Noter

  1. ^ a b c Liddell, H.G. & Scott, R. (1940). A Greek-English Lexicon. revised and augmented throughout by Sir Henry Stuart Jones. with the assistance of. Roderick McKenzie. Oxford: Clarendon Press.


Spire
Denne artikel om sygdom er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.