I dagens verden er Handelsskolernes grundforløb et emne med konstant interesse og debat. Siden dens fremkomst har det fanget millioner af menneskers opmærksomhed og har påvirket adskillige diskussioner og beslutninger på forskellige områder. Dens betydning har overskredet grænser og har skabt en betydelig indvirkning på samfundet, økonomien og kulturen. Efterhånden som vi fortsætter med at udforske og forstå Handelsskolernes grundforløb, bliver behovet for at gribe det an fra flere perspektiver og med en kritisk tilgang tydeligt. I denne artikel vil vi udforske de forskellige aspekter og realiteter, som Handelsskolernes grundforløb omfatter, med det formål at tilbyde en omfattende og berigende vision af dette emne, der har markeret et før og efter i vores nuværende verden.
Handelsskolernes grundforløb (ofte forkortet hg) er et 2-årigt erhvervsrettet handelsskoleforløb, der kan påbegyndes direkte efter folkeskolens 9. klasse. Når man er færdig med de 2 år, kan man vælge om man vil have hue på (hvid med lilla bånd)
Hg udgør første del af en bestemt type erhvervsrettede ungdomsuddannelser, nemlig uddannelserne på Det merkantile område - handel, kontor og finans, som er en af de otte hovedgrupper af erhvervsuddannelser i Danmark.[1]
Som udlært hg-afgangselev skal man finde sig en læreplads, hvor man bliver ansat som lærling/elev i lære i en virksomhed inden for handel, kontor, finans, detailhandlen eller servicesektoren.
Disse læreforløb tager 1-2 år og suppleres undervejs med kortere skoleophold og en afsluttende svendeprøve/fagprøve (eksamen), hvorefter man bliver udlært og typisk ansat i faglærte stillinger som assistent, sekretær, medhjælper eller lignende inden for et bestemt fagområde.[2]