I dag er Halsskov et emne, der er til stede i mange menneskers liv. Med den hurtige udvikling af teknologi og information er Halsskov blevet et interessepunkt for mange mennesker rundt om i verden. Fra dets indvirkning på samfundet til dets relevans på et personligt plan har Halsskov skabt en stor debat og vakt interesse hos eksperter på forskellige områder. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Halsskov og analysere dens betydning i dag.
Halsskov er den nordligste bydel i Korsør. Bydelen var tidligere kendt for sin nærtliggende, store færgehavn, Halsskov Færgehavn, hvorfra DSB's bilfærger afgik til Knudshoved ved Nyborg på Fyn. Halsskov er nu udgangspunkt for Storebæltsforbindelsen, hvis betalingsanlæg også befinder sig på stedet.
DSB's passagerfærger mellem Nyborg og Korsør anløb Halsskov-siden af Korsør Havn.
Den 21. april 1943 styrtede et britisk bombefly ned i Halsskov nær ved Revvej efter beskydning fra det tyske luftværn.[1] To voldsomme eksplosioner lød og flere ejendomme blev midlertidig ubebolige.[2] Flytypen og besætningen var i mange år ukendt.[3] I 2011 mente amatørhistorikeren Anders Straarup at kunne identificere flyet til at være Halifaxen DT628 og fandt at ligdelene af den 8 mands store besætning var de ukendte flyvere der var blevet begravet på Bispebjerg Kirkegård den 28. april 1943.[4] Air Historical Branch, det britiske flyvevåbens historiske afdeling, godtog først Straarups identifikation, men efter nærmere granskning omstødte de beslutningen, da fotografier pegede på at flytypen var en Avro Lancaster.[5]