HEIMDAL

I denne artikel vil HEIMDAL blive behandlet fra forskellige perspektiver med det formål at dykke ned i dets betydning, forekomst og relevans i dag. Langs disse linjer vil forskellige aspekter relateret til HEIMDAL blive analyseret, med fokus på dets udvikling over tid, dets indvirkning på samfundet og dets indflydelse på forskellige områder. Ligeledes vil der blive præsenteret relevante data, undersøgelser og refleksioner, der giver læseren mulighed for at få en omfattende og berigende vision om HEIMDAL. Fra dens oprindelse til dens nuværende situation, gennem dens implikationer i den kulturelle, sociale, politiske eller økonomiske sfære, har denne artikel til formål at kaste lys over HEIMDAL og skabe et rum for refleksion og debat omkring dette meget transcendentale emne.

For alternative betydninger, se Heimdal.

HEIMDAL (Historical Estimated International Model of the DAnish Labour movement) er en international makroøkonomisk model, som er udviklet i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I opbygningen af HEIMDAL er der set på verdensøkonomien fra en dansk/nordisk synsvinkel.

HEIMDAL beskriver økonomien i 13 OECD-lande, heraf 11 europæiske. Disse lande er: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Holland, Belgien, Spanien, USA og Japan. Herudover inkluderer modellen udenrigshandlen for tre ikke-OECD blokke OPEC, NIC-landene samt det tidligere Comecon-område.

Modelstrukturen og de estimerede relationer bygger på de metoder og teorier, som er traditionelle inden for makroøkonomiske simulationsmodeller. En væsentlig inspirationskilde til de anvendte relationer har været de danske modeller ADAM, SMEC og MONA samt de internationale modeller INTER-LINK (OECD), NIGEM (NIESR) og QUEST (EU-kommissionen).

Eksterne henvisninger

Beskrivelse af HEIMDAL Arkiveret 15. marts 2016 hos Wayback Machine

Kilder

HEIMDAL - Model Description and Properties