Grønholt (Grønholt Sogn)

I dag vil vi tale om Grønholt (Grønholt Sogn), et emne, der har vakt interesse og debat i nyere tid. Grønholt (Grønholt Sogn) er et emne af stor relevans i dag, som har fanget opmærksomheden hos folk i alle aldre og interesser. Denne artikel vil behandle forskellige aspekter relateret til Grønholt (Grønholt Sogn), fra dets oprindelse og udvikling til dets implikationer i det nuværende samfund. Gennem en detaljeret analyse vil vi udforske de forskellige perspektiver og meninger om Grønholt (Grønholt Sogn), med det formål at tilbyde et komplet og objektivt syn på dette emne. Uden tvivl er Grønholt (Grønholt Sogn) et fascinerende emne, som mange mennesker er nysgerrige efter, og denne artikel søger at give en dybere forståelse af det.

Grønholt
Grønholt Kirke
Overblik
Land Danmark
RegionRegion Hovedstaden
KommuneFredensborg Kommune
SognGrønholt Sogn
Grundlagt1682
Postnr.3480 Fredensborg
Andet
TidszoneUTC +1
Oversigtskort
Grønholt ligger i Region Hovedstaden
Grønholt
Grønholt
Grønholts beliggenhed i Danmark 55°56′40″N 12°23′04″Ø / 55.9444°N 12.3844°Ø / 55.9444; 12.3844

For alternative betydninger, se Grønholt. (Se også artikler, som begynder med Grønholt)

Grønholt er en landsby i Grønholt Sogn, Lynge-Kronborg Herred, tidligere Frederiksborg Amt.

Grønholt bestod i 1682 af Grønholt Kirke, 10 gårde og 2 huse med jord, i alt 164,4 tønder land dyrket jord, skyldsat til 44,11 tdr hartkorn[1]; dyrkningsformen var trevangsbrug[2]. Fra byen er der ca. 3 km til Fredensborg i nord, 2 km. til Lønholt i øst, 4 km til Karlebo i syd og 3 km til Hillerød i vest.

I 1934 fik landsbyen et trinbræt i tilknytning til Nordbanen. Trinbrættet ligger i nogen afstand fra landsbyen og har ikke fået indflydelse på dennes udvikling.

Den danske ingeniør og forretningsmand Niels Fennet, bor på godset Hegnsholt syd for flyvepladsen.

Derudover kommer Margrethe 2. til tider til kirkens Gudstjeneste om søndagen.[3]

Grønholt Flyveplads

I 1940 anlagdes umiddelbart syd for landsbyen Grønholt Flyveplads, som indledningsvis var en græsbane[4]. I 1962 blev asfaltbanen etableret og der var fra midten af 50'erne og indtil midten af 80'erne mange flyveaktiviteter, herunder flyværksted, skoleflyvning samt flyproduktion. I dag anvendes flyvepladsen stadig til klubflyvning, ligesom et mindre antal lokale virksomheder benytter flyvepladsens faciliteter.

Noter

  1. ^ Pedersen, s. 9
  2. ^ Frandsen, bilagskort
  3. ^ Midt i sorgen: Her overrasker dronning Margrethe med uventet besøg | BT Royale - www.bt.dk
  4. ^ Grønholt Flyveplads historie Arkiveret 30. oktober 2019 hos Wayback Machine, ekgh.dk, hentet 30. oktober 2019.

Litteratur

  • Karl-Erik Frandsen: Vang og tægt. Studier over dyrkningssystemer og agrarstrukturer i Danmarks landsbyer 1682-83 (Bygd 1983),
  • Henrik Pedersen: De danske Landbrug fremstillet paa Grundlag af Forarbejderne til Christian V.s Matrikel 1688. Udgivet efter hans Død paa Bekostning af Carlsbergfondet (København MCMXXVIII; Reprotryk for Landbohistorisk Selskab, København 1975),