Emnet for Garderkasernen Høvelte har været genstand for interesse og debat i lang tid. Fra sin oprindelse til i dag har Garderkasernen Høvelte spillet en væsentlig rolle i forskellige aspekter af samfundet. For bedre at forstå dette emne, er det vigtigt at dykke ned i dets historie, dets implikationer og dets indvirkning i forskellige sammenhænge. I denne artikel vil forskellige perspektiver på Garderkasernen Høvelte blive behandlet med det formål at tilbyde en omfattende vision, der giver læserne mulighed for at opnå en mere komplet og berigende forståelse af dette emne.
Garderkasernen i Høvelte (ofte omtalt bare som Høvelte Kaserne, HØK eller GDK) er Livgardens primære kaserne.
I årene 1910 – 1912 købte staten 320 tønder land og indrettede Høvelte Kaserne. Høvelte Kaserne var den gule kaserne, hvoraf det meste blev revet ned i efteråret 1998. Kun hovedbygningen og vagtbygningerne står tilbage. Her lå Planelementet for FN's udrykningsstyrke SHIRBRIG fra oprettelsen i 1996 til nedlæggelsen i 2009. Garderkasernen i Høvelte (officielt forkortet GDK) opførtes i 1939 – 1942 ved arkitekt Georg Pfaff og oberstløjtnant Georg Ehrenskjold, og er i dag Den Kongelige Livgardes hovedkvarter beliggende nord for Birkerød i Nordsjælland. Livgarden flyttede ind på kasernen i 1985, da Livgardens hidtidige kaserne Sandholmlejren blev afhændet af Forsvaret.
Filmene i serien Soldaterkammerater er optaget på Høvelte Kaserner.[1]
Garderkasernen i Høvelte er en lukket kaserne, dvs. at der skal vises militært ID ved passage af vagten. Ved kasernen ligger Høvelte Trinbræt.
Garderkasernen danner ramme om størstedelen af Den Kongelige Livgardes værnepligtige og professionelle enheder:
Spire Denne artikel om militær er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede. Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. |