I Fu Jen katolske universitet-verdenen har der altid været en fascination og konstant interesse for at opdage mere om dette emne. Uanset om det er gennem udforskningen af dets historiske oprindelse, dets indvirkning på det nuværende samfund eller dets mulige fremtidige implikationer, fortsætter Fu Jen katolske universitet med at være et emne for diskussion og debat på forskellige områder. I denne artikel vil vi grundigt udforske de forskellige facetter af Fu Jen katolske universitet, og hvordan det har udviklet sig over tid, samt dets indflydelse på forskellige aspekter af det moderne liv. Fra dens betydning i populærkulturen til dens relevans inden for videnskab og teknologi, har Fu Jen katolske universitet sat et uudsletteligt præg på menneskeheden og er fortsat et genstand for undersøgelse og interesse i dag.
Fu Jen katolske universitet (FJU eller forkortet Fu Jen, forenklet kinesisk: 輔仁大學; pinyin: Fǔrén Dàxué), er et privat universitet i Ny Taipei, Taiwan, oprindeligt grundlagt i Beijing i 1925 af Den Hellige Stol. Fu Jen er det ældste jesuitiske universitet i den kinesisketalende verden og kendt for sine nære bånd til Den romerske kurie. Fu Jen er opkaldt efter det kinesiske skriftegn Fu Jen, der betyder "bistand" og "godgørenhed".
Fu Jen er den ældste katolske og Jesuit-tilknyttede universitet i den kinesisk-talende verden. Universitetet består af 12 colleges,[1] dets tværnationale fælles master-program "MGEM" blev rangeret 19. globalt af Financial Times i 2020.[2] I øjeblikket er universitetet blevet rangeret som top 300 af Times Higher Education Impact Ranking,[3] top 100 i teologi og top 500 inden for humaniora og medicin efter QS World University Rankings.[4]
Fu Jen er også vært for en Arts and Humanities Citation Index (en) A&HCI-journal.[5]
Universitetets første rektor (1925-1927) var den amerikanske missionær George Barry O'Toole. Han blev efterfulgt af Chen Yuan (陳垣), en kinesisk protestant, der universitetets rektor indtil den kinesiske regering lukkede det i 1952.
Formand for bestyrelsen
|
Præsidenter
|