I dag er Finn Tarp blevet et emne af interesse for mange mennesker rundt om i verden. Virkningen af Finn Tarp på samfundet er ubestridelig, da den har skabt omfattende debat og analyser på forskellige områder. Fra dens indflydelse på økonomien til dens indflydelse på populærkulturen er Finn Tarp et emne, der ikke efterlader nogen ligeglade. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Finn Tarp og analysere dens betydning i dag. Uden tvivl er Finn Tarp et emne, der fortjener dyb refleksion og detaljeret analyse for at forstå dets relevans i den moderne verden.
Finn Tarp (født 13. april 1951) er en dansk økonom med speciale i udviklingsøkonomi. Han er professor på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet og tidligere direktør for FN's globale institut for udviklingsøkonomi UNU-WIDER i Helsingfors.
Finn Tarp er opvokset i Aalborg og matematisk-fysisk student fra Aalborg Katedralskole. I 1978 blev han cand.polit. og i 1992 lic.polit. ved Københavns Universitet. I tiåret 1978-88 arbejdede han som udsendt fra FN's fødevareorganisation FAO i Swaziland og Mozambique. Siden 1988 har han været ansat ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet, 1988-91 som adjunkt, 1991-2002 som lektor og fra 2002 som professor.[1]
Finn Tarps forskningsområder er udviklingsøkonomi, sammenhængene mellem fattigdom, indkomstfordeling og økonomisk vækst, mikro- og makroøkonomi, landbrugspolitik og -planlægning og international udviklingsbistand.[1] Han har offentliggjort henved 90 forskningsartikler i en lang række økonomiske tidsskrifter og bidraget til talrige bøger.
Finn Tarp modtog i 1979 Zeuthen-prisen, opkaldt efter den danske økonom Frederik Zeuthen, for en artikel baseret på sit kandidatspeciale Growth and Income Distribution in Developing Countries.
I november 2015 blev han udnævnt til ridder af Dannebrog.[1]