Fedjefjorden

I dagens verden er Fedjefjorden blevet et emne af stor betydning og interesse for et bredt spektrum af mennesker. Fra eksperter på området til dem, der blot leder efter generel information, Fedjefjorden er et emne, der har fanget manges opmærksomhed. Med den voksende indvirkning, som Fedjefjorden har haft på forskellige områder af samfundet, er det afgørende yderligere at forstå dets relevans, og hvordan det direkte påvirker vores liv. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Fedjefjorden med det formål at give en bredere og mere komplet vision af dette emne, der har skabt så meget debat og interesse i dag.

Solnedgang over Fedje med Fedjefjorden til højre på billedet. I front ligger Rognsvågen.

Fedjefjorden er en fjord mellem Fedje i vest og Fosnøy i Austrheim i øst, i Vestland fylke i Norge. Fjorden har en længde på cirka 12 kilometer fra nordvest til sydøst og fortsætter i sydøst som Hjeltefjorden. I nord går Fensfjorden østover, mens Sognesjøen, den yderste del af Sognefjorden, kun ligger 10 kilometer længere mod nord. Bredden på fjorden varierer mellem 3,5 og 5 kilometer.[1]

Ud over hovedøen Fedje ligger der mange mindre øer og holme på nordsiden a Fedje, blandt andet Innarsøerne og Holmengrå fyr som ligger længst mod nord. Holmengrå har et lille fyr og en lille fyrbolig. Den er godt synlig fra store dele af Fedjefjorden med sin karakteristiske form.

Færgefart

Der går færge over fjorden fra Fedje til Sævrøy på østsiden, en strækning som er vejrudsat. Både MF «Fedjefjord», som blev sat i drift i 2001 og den gamle MF «Fedje» var spesialbyggede for at takle vejrforholdene over fjorden, men «Fedjefjord» er både højere og større end den gamle og har derfor oftere problemer med kraftig vind.

Helt sydøst i fjorden går Hoplandsosen indover til Lurefjorden og Seimsfjorden.[1]

Galleri

Referencer

  1. ^ a b Fedjefjorden Arkiveret 10. januar 2016 hos Wayback Machine på Norgeskart.no fra Statens kartverk

60°47′4.7076″N 4°45′47.736″Ø / 60.784641000°N 4.76326000°Ø / 60.784641000; 4.76326000