I dagens artikel skal vi dykke ned i emnet Fælleslisten, et emne der har vakt stor interesse de seneste år. Fælleslisten er et studieområde, der har fanget opmærksomhed hos både akademikere, eksperter og entusiaster og har skabt debat og forskning inden for forskellige områder. Fra dets indflydelse på samfundet til dets implikationer i hverdagen har Fælleslisten vist sig at være et relevant og konstant udviklende emne. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter og perspektiver af Fælleslisten, for at kaste lys over dette fascinerende emne og give et mere komplet billede af dets betydning i dagens verden.
Fælleslisten er et landsdækkende politisk parti, der er opstået i sommeren 2010. Partiets leder er Leif Hornshøj. Partiet er endnu ikke opstillingsberettiget til Folketinget, men er i gang med at samle de fornødne underskrifter. Fælleslisten ser sig som repræsentanter for Udkantsdanmark.
Partiet udspringer fra protestlisterne Fælleslisten Vest (Vestjylland) og Fælleslisten Øst (Silkeborg, Karup og Skive), som blev dannet i protest mod regeringens og Region Midtjyllands planer om at bygge et nyt supersygehus ved Gødstrup nær Herning. Placeringen af sygehuset i Gødstrup i stedet for ved Aulum, der ligger længere mod nordvest, frygtes at give Holstebro, Struer og Lemvig en dårligere sygehusbetjening.
Ved regionsrådsvalget den 17. november 2009 fik Fælleslisten Vest over 40 procent af stemmerne i Holstebro og Struer kommuner, mens listen fik over 30 procent i Lemvig Kommune[1]. Listen har nu ét medlem i Midtjyllands Regionsråd. Udover partiformanden Leif Hornshøj blev spidskandidat og gruppeformand Poul A. Christensen fra Holstebro valgt ind, men sidstnævnte meldte sig senere ud på grund af uenigheder[2].
På et pressemøde på Nørre Vosborg den 30. juni 2011 meddelte Fælleslistens folketingskandidat Esther Jakobsen (førstesuppleant til det midtjyske regionsråd) og Kristendemokraternes folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen, at de to partier havde lavet en aftale om et valgteknisk samarbejde ved folketingsvalget senere samme år. Ifølge aftalen skulle Fælleslistens kandidater opstille på Kristendemokraternes liste.
Ved regionsrådsvalget 2013 gik fælleslisten kraftigt tilbage, idet de kun opnåede 5.189 stemmer, hvilket svarer til en tilbagegang på trefjerdedele.[3] Partiet opnåede således ikke valg.[4]