Energipil

I dag vil vi rette vores opmærksomhed mod Energipil, et emne, der har fanget mange menneskers interesse og nysgerrighed i den seneste tid. Med en bred rækkevidde og relevans på forskellige områder har Energipil skabt en stor debat og vakt utallige modstridende meninger. Fra dens indflydelse på samfundet til dens indflydelse på hverdagen har Energipil vist sig at være et emne af stor betydning og betydning. I denne artikel vil vi forsøge at dykke ned i kompleksiteten og mangfoldigheden, som Energipil omfatter, udforske dens forskellige facetter og give et mere komplet billede af, hvorfor Energipil fortjener den opmærksomhed og analyse, som vi vil give nedenfor.

For alternative betydninger, se Pil. (Se også artikler, som begynder med Pil)
Til venstre 3 år gammel energipil
Høst af 4 år gammel pil

Energipil dækker over en række forskellige pilearter og sorter der dyrkes i såkaldt kort-rotation, dvs. med høstcykler på mellem 1 og 4 år.

Energipil som biobrændsel anses for at være et mere vedvarende brændstof end de fossile brændsler såsom kul, olie eller naturgas. Udviklingen af pil som en energiafgrøde dyrket i kort rotation startede i Sverige i 1970'erne. I Sverige dyrkes der i dag (2011) ca. 15.000 ha. med energipil. Energipil som en energiafgrøde er i kraftig vækst i en række europæiske lande, især i England og Polen hvor der plantes relativt store arealer i disse år.

Ud over at producere CO2-neutral energi er energipil også med til at begrænse udvaskningen af næringsstoffer såsom kvælstof på grund af dens lange vækstsæson og dybe rødder.

I Danmark gennemføres forskning i energipil primært på Science and Technology, Det Biovidenskabelige Fakultet.[1] Vestjysk Landboforening har en hjemmeside med praktiske erfaringer fra dyrkningen af energipil.[2] Der findes nogle få firmaer i Danmark som beskæftiger sig kommercielt med energipil.

Eksterne kilder og henvisninger

  1. ^ "AgroTech". Arkiveret fra originalen 3. september 2011. Hentet 22. september 2011.
  2. ^ "Pileproduktion i Vestjylland". Arkiveret fra originalen 10. januar 2011. Hentet 22. september 2011.
Spire
Denne artikel om landbrug er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.