Eaglemast

Denne artikel vil behandle emnet Eaglemast, som er yderst relevant og interessant i dag. Eaglemast er et emne, der har skabt stor debat og har fanget opmærksomhed hos mange mennesker inden for forskellige felter. Gennem historien har Eaglemast været genstand for undersøgelse, analyse og refleksion, hvilket har bidraget til dets udvikling og forståelse i en aktuel kontekst. Ydermere har Eaglemast spillet en væsentlig rolle i mange menneskers liv, direkte eller indirekte påvirket forskellige aspekter af samfundet. Derfor er det essentielt at udforske og dykke ned i vigtigheden og relevansen af ​​Eaglemast, såvel som dets implikationer og konsekvenser i dag.

En af de 530 eaglemaster på højspændingsforbindelsen Kassø - Tjele

Eaglemast er en type højspændingsmast der bærer en 400 kV-luftledning.

Masten er formet som et rørformet skaft og er lavet af varmgalvaniseret stål. Den står på et fundament af jernbeton, og har en højde på ca. 40 meter, og en bredde på 30 meter.[1][2]

Masten er udstyret med flere jordtråde, der beskytter den mod lynnedslag. I jordtrådene er der integreret lyslederkabeler, der kan anvendes til overvågning og kommunikation.

Mastetypen er brugt i Jylland fra KassøHøjspændingsforbindelsen Kassø - Tjele, der går langs den jyske højderyg og op til Tjele, og anvendes ved højspændingsforbindelsen mellem Aabenraa og Viborg.[3] Den er også brugt til Kassø-Frøslev linjen, som er 30 km lang og består af omkring 90-100 master.[4][1]

Kilder

  1. ^ a b "Første nye højspændingsmast rejses". energinet.dk. Arkiveret fra originalen 21. marts 2017. Hentet 21. marts 2017.
  2. ^ Vang Nielsen, Thomas (27. september 2013). "Monster-masterne rejses". Herning Folkeblad. Arkiveret fra originalen 21. marts 2017. Hentet 21. marts 2017.
  3. ^ "400 kV ledning Kassø-Tjele". Arkiveret fra originalen 21. marts 2017. Hentet 21. marts 2017.
  4. ^ Ernst Møller. Disse master indtager Sønderjylland tvSyd, 12. september 2018