Dyle

I denne artikel vil vi udforske Dyle fra forskellige perspektiver med det formål at dykke ned i dets betydning, betydning og anvendelser. Ligeledes vil vi analysere de implikationer, som Dyle har i forskellige sammenhænge, ​​hvad enten det er i den personlige, faglige, sociale eller kulturelle sfære. Gennem en multidisciplinær tilgang vil vi behandle forskellige aspekter relateret til Dyle, med det formål at tilbyde en omfattende og berigende vision om dette emne. Gennem refleksion, analyse og research tilstræber vi at give læseren en bredere og mere detaljeret forståelse af Dyle, så de kan tilegne sig relevant og brugbar viden til deres personlige og faglige udvikling.

Placering af floden Dyle

Fransk: Dyle (flamsk: Dijle) er en flod i det centrale Belgien, som har udmunding på Rupel flodens venstre bred. Den er 86 km lang. Den gennemløber de begiske provinser Brabant Wallon, Vlaams-Brabant og Antwerpen. Dens udspring er i Houtain-le-Val i nærheden af Nivelles.

De vigtigste byer langs Dyle er (fra udspringet) Ottignies, Wavre, Leuven og Mechelen. Den sidste kaldes ofte 'Dijlestad'. De væsentligste bifloder til Dyle er floderne Demer (i Werchter, Rotselaar kommune), og Zenne ved Zennegat, den yderste udkant af Mechelen, hvor der også er forbindelse til Leuven-Mechelen kananlen. Nogle få hundrede meter nede ad floden ved Rumst danner Dyle og Nete floden Rupel, som 12 km længere nede flyder ud i Schelde, som havnebyen Antwerpen ligger ved. Dyle var tidligere sejlbar for små skibe fra Werchter, men i dag er kommerciel- og lystsejlads begrænset til Mechelen idet de øvre sluser ved Mechelen er lukket for skibsfart.

Bifloder

Se også

Fra 1795 til 1815, hvor Belgien, Holland og dele af Tyskland var en del af Frankrig, var der et fransk departement som var opkaldt efter Dyle floden. Se Dyle (département). Dyle floden spillede en rolle i Slaget om Frankrig i 1940.

Henvisninger

51°04′N 4°25′Ø / 51.067°N 4.417°Ø / 51.067; 4.417

Spire
Denne artikel om et vandløb eller en er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.