Det Arabiske Hav

I denne artikel skal vi analysere Det Arabiske Hav i detaljer, udforske dens forskellige facetter og karakteristika for at forstå dens indvirkning i forskellige sammenhænge. Fra dets oprindelse til dets relevans i dag har Det Arabiske Hav vakt bemærkelsesværdig interesse og debat og er blevet et emne af interesse for eksperter og den brede offentlighed. På denne måde vil vi undersøge dens historiske udvikling, dens implikationer i det moderne samfund og de mulige konsekvenser, det har for fremtiden. Denne artikel søger at give et omfattende perspektiv på Det Arabiske Hav, og dermed tilbyde et solidt udgangspunkt for dem, der er interesserede i at dykke ned i dette komplekse og fascinerende emne.

Kort der viser det Arabiske Hav

Det Arabiske Hav er den del af det Indiske Ocean som ligger mellem den Arabiske Halvø mod vest og det Indiske Subkontinent mod øst. Mod nordvest ligger Omanbugten som er forbundet med den Persiske Bugt gennem Hormuzstrædet. Mod sydvest ligger Adenbugten som er forbundet med det Røde Hav gennem Bab el-Mandeb-strædet.

Lande med kyst mod det Arabiske Hav er:

Det Arabiske Hav er 2.400 km bredt og op til 5.000 m dybt. Indus-floden er den største flod som udmunder i det Arabiske Hav. I havet ligget blandt andre øen Socotra (Yemen) og koraløerne Lakadiverne (Indien).

Vigtige havnebyer ved det Arabiske Hav er:

Se også

Noter

¹ Somaliland har de facto fungeret som en uafhængig stat løsrevet fra Somalia siden 1991, men er ikke internationalt anerkendt som selvstændig stat.


Wikimedia Commons har medier relateret til:

18°N 66°Ø / 18°N 66°Ø / 18; 66