Denne artikel vil behandle Den Andiske Sammenslutning, et emne af stor relevans og relevans i det moderne samfund. Den Andiske Sammenslutning har vakt stor interesse på forskellige områder, hvad enten det er politik, kultur, videnskab eller hverdagsliv. I denne forstand er målet at analysere og diskutere de forskellige aspekter relateret til Den Andiske Sammenslutning, hvilket giver en bred og mangfoldig vision, der giver os mulighed for at forstå dens betydning og virkning i dag. Gennem den detaljerede analyse af Den Andiske Sammenslutning søger vi at generere en berigende og reflekterende debat, der bidrager til forståelsen og udviklingen af dette vigtige emne.
Den Andiske Sammenslutning (spansk: Comunidad Andina de Naciones, CAN) er en handelsblok bestående af andes landene i sydamerika. Nuværende medlemsstater er Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru og Venezuela (som er i en proces for at forlade sammenslutning). Handelsblokken blev kaldt for "Den Andiske Pagt" frem til 1996, og blev dannet i forbindelse med signeringen af Cartagena-afalen i 1969. Dens hovedkontor ligger i Lima, Peru.
Den Andiske Sammenslutning har 120 millioner indbyggere, boende i et område på 4,700,000 km², med et BNP på over 4 billioner i 2005, inkluderet Venezuela.
Den Andiske Pagt blev originalt dannet i 1969 af Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador og Peru. I 1973 blev Venezuela sammenslutningens sjette medlem. I 1976, derimod, gik man tilbage til fem medlemsnationer da Chile trak sig ud. Venezuela annoncerede i 2006 at de også skal trække sig ud, noget som reducerer antallet af medlemmer i Den Andiske Sammenslutning til fem.
Nylig, efter den nye samarbejdsaftale med Mercosur, fik Den Andiske Sammenslutning fire nye medlemmer: Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay. Disse fire Mercosur-medlemmer blev bevilget medlemskab af "Det Andiske Råd af Udenrigsministre". Denne handling gengældte Mercosurs valg om at indlemme nationerne i Den Andiske Sammenslutning i sit eget frihandelssamarbejde.