I dag skal vi tale om Dansk Træner Union, et emne der har skabt stor interesse i nutidens samfund. Dansk Træner Union er blevet et tilbagevendende samtalepunkt på forskellige områder, fra politik til underholdning, herunder kultur og videnskab. Relevansen af Dansk Træner Union er ikke begrænset til et enkelt sted eller øjeblik, men overskrider grænser og tider. Dens virkning og betydning har været genstand for debat og refleksion af både eksperter og almindelige borgere. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Dansk Træner Union, med det formål yderligere at forstå dets betydning og indflydelse på vores samfund.
![]() |
Denne artikel handler om en fodboldorganisation. For andre betydninger, se DTU (flertydig). |
Dansk Træner Union (eller DTU) er en interesseorganisation for godt 1.500 danske fodboldtrænere (landstrænerne til lilleputtrænerne), som blev stiftet den 31. marts 1957 som verdens ældste trænerunion under navnet Dansk Fodbold-Træner Sammenslutning. Organisationens nuværende navn blev introduceret i begyndelsen af 1990'erne med virkning fra 1994. Dens primære formål er at samle fodboldtrænere til fodboldfaglige debatter på træf og seminarer og yde juridisk hjælp til trænere, der kommer i konflikt med deres klub. Sekretariatet er beliggende i Viborg og den nuværende formand er Richardt Sølvertorp. Unionen er medlem af den europæiske trænerunion, Union Europäischer Fussball Trainer (UEFT), der har medlemmer fra godt 70 lande.
Unionen uddeler årligt prisen Årets Træner (en vandrepokal), som indstilles og udpeges af trænerne fra Superligaen, 1. division, 2. division samt landsholdene. Endvidere uddeles der priser til årets serietræner og ungdomstræner i DTUs tre lokalafdelinger, Jyllandsafdeling (DTU Jylland), Fynsafdelingen (DTU Fyn) og Østafdelingen (DTU Øst).
DTU udgiver fagbladet Fodboldtræning (Fodboldmagasinet Træning).