Charged Coupled Device

Nu om dage er Charged Coupled Device blevet et emne af stor betydning i samfundet. Virkningen af ​​Charged Coupled Device spænder fra den personlige og følelsesmæssige til den politiske og økonomiske sfære og berører forskellige aspekter af menneskers liv. Med fremskridt inden for teknologi og kommunikation har Charged Coupled Device opnået en hidtil uset relevans, hvilket har påvirket den måde, vi forholder os, arbejder og udvikler os på som samfund. I denne artikel vil vi udforske de mange dimensioner af Charged Coupled Device og dens indflydelse på vores liv, såvel som de mulige fremtidige implikationer, det kan have.

En Charged Coupled Device (dansk: Ladningskoblet enhed) i daglig tale kaldet en CCD, er en elektronisk komponent der benyttes til at optage billeder digitalt.

CCDen er opbygget af et gitterværk af elektriske brønde/celler. Som navnet antyder er enhedens primære funktion at den er i stand til at flytte elektrisk ladning fra brønd til brønd. Cellerne oplades ved lys-/strålings-påvirkning som beskrevet i den fotoelektriske effekt. Ladningerne aflæses herefter ved at læse den første celle, hvorefter alle andre ladninger flyttes én plads. Dette gentages række for række indtil alle celler er aflæst.

CCDer benyttes i dag i stort set alle sammenhæng hvor der skal optages billeder, fra teleskoper og tv-kameraer til mobiltelefon-kameraer.

Historie

CCDen blev opfundet i 1969 i USAAT&T Bell Labs af Willard Boyle og George E. Smith.[1][2] De to fysikere modtog Nobelprisen i 2009 for deres ideer der førte til skabelsen af CCDen.[3]

Kilder

  1. ^ Buried channel charge coupled devices US 3792322 A (patent), 12. feb. 1974. Hentet 22. sept. 2017
  2. ^ Three dimensional charge coupled devices US 3796927 A (patent), 12. marts 1974. Hentet 22. sept. 2017
  3. ^ The Nobel Prize in Physics 2009, Nobelprize.org. Nobel Media AB 2014. Hentet 22. sept. 2017
Spire
Denne artikel om computere og anden hardware er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.