I denne artikel skal vi analysere Bogbus og alle dens relevante aspekter i dybden. Bogbus er et emne af stor betydning i dag, da det har en betydelig indflydelse på samfundet, økonomien, kulturen og mange andre områder. Gennem årene har Bogbus skabt konstant debat og har vakt stigende interesse i forskellige sektorer. I denne forbindelse er det afgørende fuldt ud at forstå arten og omfanget af Bogbus, såvel som dets kort- og langsigtede implikationer. Derfor har denne artikel til formål at tilbyde et omfattende og detaljeret syn på Bogbus med det formål at berige viden og fremme en konstruktiv debat omkring dette emne af global relevans.
En bogbus er et mobilt bibliotek. Typisk lavet i en ombygget bus, deraf navnet. Bogbusserne kører efter et geografisk princip og et socialt princip fx til område langt fra biblioteker og til plejehjem, på den måde øges bibliotekets service for små midler.
Bogbusserne er Aalborg Bibliotekernes rullende lokalbiblioteker med i alt 62 stop fordelt på 29 lokaliteter i Aalborg Kommune. Aalborg Bibliotekerne har tre bogbusser, som kommer på skift til holdepladserne.[1]
Hjørring Bibliotekerne havde en bogbus, som, indtil 2014 betjente 16 holdepladser i Hjørring Kommune.
Bogbussen ved Varde Bibliotek er fra 1986. Den har kørt i Blaabjerg, Blåvandshuk og Varde kommuner. Efter Kommunalreformen i 2007 kører bogbussen også i de tidligere Helle og Ølgod kommuner og har 27 udlånssteder fordelt over hele Varde Kommune. Bogbussen blev i 2001 udsmykket af den dansk/finske kunstner Seppo Mattinen. Projektet fik støtte fra Statens Kunstfond.
Søsterprojekter med yderligere information: |