I dagens verden er Bedeflag et emne, der er blevet mere og mere relevant. I årenes løb har Bedeflag skabt stor interesse for samfundet og udløst debatter, forskning og forskellige holdninger omkring dette emne. Det er tydeligt, at Bedeflag har påvirket vores liv på en eller anden måde, uanset om det er socialt, kulturelt, økonomisk eller personligt. Af denne grund er det vigtigt grundigt at analysere og forstå de implikationer og konsekvenser, som Bedeflag bringer med sig, samt at være opmærksom på de tendenser og fremskridt, der udvikler sig i forhold til dette emne. I denne artikel vil vi udforske forskellige perspektiver og tilgange til Bedeflag, med det formål at give et komplet og berigende overblik, der giver læseren mulighed for at dykke dybere ned i dette emne.
Bedeflag bruges i tibetansk buddhisme. Det er flag, som er bemalet med mantraer eller symbolske figurer. Mantraernes eller figurernes hellige kraft bliver spredt af vinden. Disse flag kaldes i Tibet for dar cho(dar er at forøge velstand, helbred, lykke og liv, og cho er: alle tænkende væsner.
Bedeflag i Himalaya er farverige stykker stof, der er hængt op langs bjergkamme eller toppe i Himalayabjergene. Brugen af flag er ellers ukendt indenfor buddhisme, og traditionen stammer derfor med stor sandsynlighed fra den før-buddhistiske Bön-religion i Tibet. Traditionelt er der trykt billeder af fx vindheste, mantraer og bønner vha. bloktryk på bomuld, men i dag bruges der ofte maskintryk og syntetiske stoffer. Et flag er ensfarvet, og det er enten hvid, blå, gul, grøn eller rød. Flagene hænges altid op i sæt.
Bedeflag hænger, så de kan blafre i vinden: bevægelsen aktiverer den kraft, der er i mantraet eller billedet, kraften spredes herefter til omgivelser som huse i nærheden.