Denne artikel vil behandle emnet Baba Yaga, et koncept, der har vundet relevans i de senere år på grund af dets indflydelse på forskellige aspekter af dagligdagen. Siden dets fremkomst har Baba Yaga fanget opmærksomheden hos eksperter og den brede offentlighed og genereret debatter, forskning og forskellige fortolkninger. Med tiden er Baba Yaga blevet et emne af interesse både i den akademiske verden og i den daglige samtale, og dens indflydelse har spredt sig til flere områder og er blevet et grundlæggende referencepunkt for at forstå aktuelle fænomener. I denne gennemgang vil forskellige perspektiver på Baba Yaga blive udforsket, for at give en bred og berigende vision om dets relevans og indflydelse på det nutidige samfund.
Baba Yaga er en hekse-lignende kvinde, der optræder i gamle slaviske folke-fortællinger. Hun skulle siges at stjæle børn, men hun skulle også være meget klog, og folk opsøgte hende for at få gode råd. Hendes hus skulle efter sigende stå på kyllingeben.
Hun var frygtet i de slaviske lande, og der findes vers om, hvordan man undgår, at hun stjæler ens børn, ved at barrikadere ens hus.
Baba Yaga kendes også fra forskellige film, heriblandt Bartok den Fantastiske, hvor flagermusen Bartok skal redde Ruslands unge Zar fra heksen.