Automatgear

Ved denne lejlighed dykker vi ned i den spændende verden af ​​Automatgear, et emne, der har fanget opmærksomhed hos forskere, fagfolk og den brede offentlighed. Automatgear har været genstand for undersøgelse og debat gennem årene, det vækker bred interesse både i samfundet og på det akademiske område. Fra dens oprindelse til dens virkning i dag har Automatgear været en kilde til refleksion og analyse, der har genereret adskillige teorier og tilgange. I denne artikel foreslår vi at udforske de mange facetter af Automatgear, og behandle alt fra dets historiske udvikling til dets implikationer i forskellige sammenhænge. Gennem en tværfaglig tilgang tilstræber vi at kaste lys over dette emne, der er så spændende og relevant i dag.

Automatgearskifteren i en Mercedes Benz SL 350

Et automatgear er en type gearkasse til motorkøretøjer, der automatisk skifter tandhjulsgearing mens køretøjet er i bevægelse. Dette gør, at føreren af motorkøretøjet ikke behøver at skifte gear manuelt. De fleste automatgear har fastsatte indstillinger for gearenes arbejdsområde, som oftest med en parkeringspal der låser gearkassens udgangsaksel.

Lignende automatgear i større målestok benyttes også til tunge last- og industrikøretøjer og udstyr.

Gearskift

En moderne, standard gearskifter har følgende indstillinger i denne rækkefølge: P (parkering), R (reverse – bakgear), N (neutral – frigear), D (drive - køregear), L (bremsegearing). Nogle gearvælgere har også flere trin, for eksempel en "Intermediate" indstilling, som låser gearkassen i andet gear (benyttes ved igangsætning i vinterføre). Dette ligger på moderne gearskiftere altid mellem D og L (1). Ældre gearkasser kan have andre mønstre, men det nævnte blev amerikansk standard på grund af ulykker med gearkasser hvor bakgearet var uheldigt anbragt. Foruden parkeringsgearet, som altid er rent mekanisk, er gearvælgerens forbindelse til gearkassen hydraulisk eller elektronisk, ikke mekanisk som med manuelle gear.

Eksterne henvisninger


Spire
Denne bilrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.