Arminio

I denne artikel vil vi dykke ned i den spændende verden af ​​Arminio, udforske dens forskellige facetter og dykke ned i dens betydning i dagens samfund. Fra dens oprindelse til dens virkning i dag har Arminio spillet en afgørende rolle i historie, kultur og menneskelig udvikling. Igennem disse sider vil vi nøje undersøge de forskellige aspekter, der gør Arminio til et så relevant og fascinerende emne, idet vi behandler dets implikationer og mulige fremtider. Gør dig klar til at begive dig ud på en opdagelsesrejse og viden om Arminio, som helt sikkert vil efterlade dig med et nyt perspektiv og en større forståelse af dets betydning i vores liv.

Arminio (HWV 36) er en opera af George Frideric Handel til en libretto efter Antonio Salvi.

Tilblivelses- og opførelseshistorie

Sammen med Giustino og Berenice er Arminio én af tre operaer Händel skrev inden for en periode på et halvt år i 1736. Han begyndte kompositionen af Giustino den 14. august 1736, men afbrød arbejdet den 15. september for at begynde på Arminio. Efter at have afsluttet dette værk fortsatte han med Giustino, hvor han havde sluppet det; han færdiggjorde den opera den 20. oktober. I midten af december begyndte han at komponere Berenice.

Arminio blev opført for første gang på Covent Garden Theatre den 12. januar 1737, før Giustino. Værket fik blot fem forestillinger, den sidste den 12. februar. Den første moderne opførelse af operaen fandt sted den 23. februar 1935 i Leipzig i en tysk version ved Max Seiffert og Hans Joachim Moser.

Libretto

Librettoen er baseret på en libretto af samme navn af Antonio Salvi, som var blevet sat i musik af Alessandro Scarlatti. Historien handler om den germanske leder Arminius, der besejrede romerne under Publius Quinctilius Varus i år 9 e.Kr., og hans kone Thusnelda. Selv om emnet således er historisk, er detaljerne i historien og figurerne, som præsenteres i operaen, helt fiktive.

Roller

Rolle Stemmetype Originalbesætning, 12. januar 1737
(Dirigent: -)
Arminio (Arminius) Kastratalt Domenico Annibali
Tusnelda (Thusnelda) Sopran Anna Maria Strada
Sigismondo (Sigismund) Soprankastrat Gioacchino Conti (Gizziello)
Ramise Alt Francesca Bertolli
Segeste Bas Henry Reinhold
Varo (Varus) Tenor John Beard
Tullio (Tullius) Alto Maria Caterina Negri

Referencer

  • Dean, Winton (2006), Handel's Operas, 1726-1741, Boydell Press, ISBN 1-84383-268-2
  • Paul Henry Lang: George Frideric Handel
  • Christopher Hogwood: Händel
  • Albert Scheibler: Sämtliche 53 Bühnenwerke des Georg Friedrich Händel